lg_2.png

Y EVİ

/

Y HOUSE

PROJE YERİ

URLA / TÜRKİYE

LOCATION

URLA / TURKEY

PROJE  YILI 

2014

PROJECT  YEAR 

2014

PROJE TÜRÜ

KONUT

PROJECT  TYPE

RESIDENTIAL

PROJE ALANI

252 m²

PROJECT AREA

252 m²

HİZMET KAPSAMI

MİMARİ PROJE

SERVICE

ARCHITECTURAL PROJECT

İzmir'de yaşayan bir ailenin mevsimlik olarak, cemiyet davetlerini gerçekleştirmesi ve hafta sonları kullanılmak üzere, tasarlanan bina, havuz önünde manzara yönelimli olarak konumlandırılmış yarı açık bir mutfak ve yaşam alanı ile birlikte, konukların ve ev sahiplerinin geceyi geçirebilecekleri açık koridorlu üç yatak odası ve bir kış bahçesini içermektedir. Güneş ve manzaraya göre biçimlenen bina kütlesi, yılın belirli zamanlarında rahatsız edici olabilen yerel rüzgarın etkisini kıracak şekilde coğrafi verileri değerlendirilerek tasarlanmıştır. Arsa girişi, bina, havuz ve mevcut meyve bahçesi, eğimli arazi üzerine, eğimle barışık şekilde, alçak istinat duvarlarıyla düzenlenen düzlükler üzerine konumlanmıştır. Yarı açık yaşam alanı, evin kullanılmadığı zamanlarda eşyaların korunmasına yetecek miktarda depolama alanını yerel taşlar ile örülmüş duvarları içinde barındırmaktadır.

Designed to be used as a seasonal seasonal event for a family living in Izmir and to be used on weekends, the building has a semi-open kitchen and living area with a landscape-oriented front of the pool. winter garden. The mass of the building, which is shaped by the sun and the landscape, has been designed by evaluating the geographic data in such a way as to disrupt the effect of the local wind which may be disturbing at certain times of the year. The entrance to the building, the building, the pool and the existing orchard are located on the sloping terrain, on the flats arranged with low retaining walls. The semi-open living space accommodates a large amount of storage space with local stones in the house when the house is not in use.

© Copyright 2020 D.A.ARCHITECTS . All Rights Reserved.

lg_1.png